.loch fyne

.loch fyne

abv: 40%
type: blend
fles: 70cl, €25,- geproefd met 5cl sample
filtratie: onbekend
karamel E150a: onbekend

neus: zoet, appel, fris-zuur, drop, anijs, klein beetje muf
smaak: vrij zacht, frisse zoete wijn
afdronk: iets-minder-fris zuurtje, vrij hard, bitter, kort
score: +++

conclusie: Tja. Ze begint prima op de neus – op het kleine beetje muf na. Ze heeft een mooi, zacht en zoet mondgevoel, maar de afdronk is voor mij te scherp, te zuur en bitter. Jammer.

Deze whisky is gebotteld door (voor?) Loch Fyne Whiskies in Inveraray. Inveraray ligt op een ideale lokatie op de reis van aankomst met de boot in Newcastle en de boot naar Islay, omdat het zo goed als onmogelijk is om deze reis in één keer te maken, zonder dat je direct alle snelweg-regels in Engeland en Schotland overtreedt.

Toen we in Inveraray bij de winkel waren, had ik nog geen enkel idee dat dit wel eens de beste whisky winkel van Schotland zou kunnen zijn. De winkel is niet groot, maar moet het hebben van haar uitgebreide assortiment, (klant-)vriendelijke hulp en vakkundige kennis.
De grote-meneer-de-baas-van-de-winkel Richard Joynson blijkt te zijn onderscheiden met de eervolle Master of the Quaich onderscheiding, de hoogste onderscheiding in de Schotse whisky industrie. Er zijn slechts 140 Masters, waarvan Richard Joynson de enige whisky-winkel-eigenaar is.

De volgende keer dat we er zijn – en die keer staat in de agenda, ga ik proberen iets meer van de winkel in me op te nemen, als je begrijpt wat ik bedoel…

.loch fyne whisky website

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s